Primera entrada al bloc!

Cóm he arribat fins aquí?

Fa tres anys, investigant sobre conservants cosmètics, vaig empaquetar un munt d’informació que em cremava a les mans i que sentia que havia de compartir amb quanta més gent millor.

Penso que la informació és bàsica per a poder ser lliures. Lliures per escollir què volem a les nostres vides a tots nivells. Però en qüestió de salut, lliures per a consumir realment el què ens aporti una bona qualitat de vida.

Ja fa més de 20 anys que consumeixo productes naturals, sempre havia fet un esforç per a consumir productes d’herboristeria. La meva sorpresa va ser al descobrir que l’etiqueta de “natural” podia quedar-se curta amb les meves expectatives.

I aquí vaig descobrir La Càrrega Tòxica a la que estem sotmeses en la nostra Vida quotidiana ja que la industrialització dels aliments i els productes d’ús diari ens ha carregat de conservants i additius sintètics que no ens ofereixen res interessant a nivell nutritiu sinó que només estàn encarats a mantenir un sistema capitalista ben agressiu per a la salut.

La càrrega tòxica a la nostra vida quotidiana

Es parla de 140.000 tòxics que acompanyen l’ecosistema d’una persona en el seu dia a dia: estem parlant de la contaminació electromagnètica, dels sabons, desodorants i cremes que apliquem a la nostra pell, dels productes de neteja que fem servir per “netejar” les nostres llars, dels materials amb què s’ha construït la teva casa, els barnissos, les pintures, els plàstics on dipositem el menjar i l’aigua, els metalls pesats en els peixos grans que ingerim, dels plaguicides de les verdures i les fruites que consumim i dels herbicides que s’escampen pels jardins de pobles i ciutats per a controlar les mal anomenades males herbes.

I què són els tòxics? Són substàncies sintètiques artificials lipofíliques (amb capacitat per dissoldre’s en el greix). Els trobem a l’aire, a l’aigua, als aliments i als productes d’ús diari. Entren al nostre organisme i es barrejen amb el nostre greix, n’hi ha que allà es queden i n’hi ha que el cos té la capacitat de depurar-los. Són contaminants del medi ambient.

Els productes d’higiene i cura personal que apliquem cada dia a la nostra pell, per normativa han de poder estar emmagatzemats 30 mesos i per tant, han de portar la quantitat suficient de conservants i additius sintètics per assolir aquest objectiu.

Estàn tipificats com a Tòxics No Persistents i la seva acumulació en l’organisme pot causar disfuncions importants al nostre sistema endocrí.

La informació ens fa lliures

La informació sobre els efectes que produeix el tabac en el nostre organisme totes el coneixem i decidim conscientment si volem fumar o no, o si fumem més o menys…però és des de la llibertat que ens aporta la informació que tenim sobre aquesta substància i com valorem els seus efectes secundaris en la nostra escala de valors.

Com a mare de família nombrosa que sóc (tot i que encara em sorprén quan ho dic!), si surto una nit de festa amb les meves amigues, prenc unes copes i faig uns riures, podré dir que he tingut una nit saludable que m’haurà relaxat i carregat les piles.

Però si em dedico a sortir cada dia i prendre unes copes, primer de tot faré un “abandono del hogar” en tota regla i segurament, acumularé massa alcohol en el meu organisme i com a mínim puc dir que disminuirà la meva qualitat de vida…

Per tot això, PellSana

Doncs des de PellSana volem donar a conèixer que hi ha tòxics en els productes d’ús diari, que l’acumulació d’aquestes substàncies desequilibra el nostre organisme ja que els consumim diverses vegades al dia, cada dia de la nostra vida!, que hi ha eines per a detectar-los i que sí que és una bona opció per a descarregar la toxicitat de la nostra vida.

D’altres tòxics no ens en lliurem, l’electricitat genera Tòxics Persistents, però jo ara per ara no penso deixar de fer servir la rentadora!

Però puc reduïr la càrrega tòxica si llegeixo les etiquetes dels productes que més utilitzo en el meu dia a dia i opto per alternatives lliures d’additius sintètics.

Així que sabent el que pot arribar a ingerir la nostra pell, l’òrgan més gran que tenim, i tenint en compte que vivim en un món hiper poblat on qui més qui menys es dutxa i es posa desodorant un cop al dia, l’empremta ecològica que estem deixant és força preocupant i els efectes en la salut ja es començen a relacionar directament com a factors de risc en malalties com el càncer, afectacions en el sistema hormonal i infertilitat, en TDH, Alzèimer i Parkinson, en sistemes immunes danyats, intoleràncies i al·lèrgies epitelials i en la proliferació de persones amb SQM: Sensibilitat Química Múltiple.

Hem fet un pas en relació al menjar ecològic, però utilitzem xampús que contaminen l’aigua amb la que després reguem els cultius…hem de ser conscients de la potència de les nostres petites accions, per a la nostra salut i la del medi ambient i apostar per alternatives respectuoses amb les persones i amb el planeta, sobretot en els productes que fem servir cada dia.